Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Virág- és világrendezés

Virág- és világrendezés Kultúra

Minden korosztály képviseltette magát a szombati Télvirág című ikebana-kiállításon a Kónya Ádám Művelődési Házban, bár sejtésem szerint igazából az ezzel egybekötött alkotótevékenységnek volt nagyobb a vonzereje, ugyanis Hubbes László vezetésével saját kompozíciójukat is megalkothatták a résztvevők.

A Kiss Béla tanár által a ’80-as években a Székely Mikó Kollégiumban alapított ikebana-kör valamikori diákrésztvevői, köztük Hubbes László az elmúlt években többször nekifutottak a klubdélutánok folytatásának, az ikebana-kör felélesztésének, több-kevesebb sikerrel. Három egymást követő évben, amíg Seiko Tanizaki Sepsiszentgyörgyön élő néprajzos megrendezte a japán-napokat, ennek keretében jelentkeztek a kiállítással, de a hétköznapokon valahogy kevés idő került, kevesen jelentkeztek a kedd esti alkotásra a Kónya Ádám Művelődési Ház Pinceklubjában. Pedig ezúttal bebizonyosodott, él az emberekben az érdeklődés, még az ifjakban is.
A rendezvényen Seiko jóvoltából zöld teát (senchát) és egy keményítőből készült japán édességet (warabimochit) is lehetett kóstolni. Azokat, akik érdeklődnek a virágrendezés tudománya iránt, februártól minden kedden várják a pinceklubban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük