Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Versekbe rejtett politika

Versekbe rejtett politika Kultúra

Szerdán este a Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében mutatták be a gidófalvi G. Szabó Ferenc szépirodalmi köteteit. A Létdac, Higanyidőben, Félre az útból és A székely nevettető című kötetekről lapunk munkatársa, Czegő Zoltán író, költő beszélt, hangsúlyozva, hogy a politikát nem lehet kihagyni a költészetből.

„Igen, itt vagyok, visszajöttem e pokolba, / hogy itt faragjam a remény székelykapuját, / várjam az igazság napját, hogy / törjem-zúzzam a hamis határköveket / – a végállomásig…” – így tér vissza a gidófalvi szerző. Évtizednyi némaság után szólalt meg újra az irodalmi harctéren. De a közelmúltban megjelent négy könyve igazolja, hogy most már nagyon sok a mondanivalója: forrongó tartalommal szól nemzettársaihoz. Versekbe foglalt imákkal Istenhez esdeklik, hogy a székelység léte ne merülhessen az elmúlásba, mindig legyen erőnk visszafordulni a gyökerekhez.
G. Szabó Ferenc alkotásai borzongva hatnak képzelőerőnkre, a nemzetünket ért igazságtalanság több arca is felsejlik bennük. Soraiban meghatározó szerepet kapnak a legfontosabb lételemek: a szabadság, a remény, az igazság, a honszeretet stb.
Az esten közreműködött Ferencz Tihamér, a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákja, aki csellón adott elő zeneműveket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük