Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Várják a gyerkőcöket

Hétfőtől mintegy húsz tevékenységi körre lehet iratkozni Sepsiszentgyörgyön, a Gyermekek Palotájában, az idén több száz gyermeket várnak.
A gyerekek ingyen járhatnak különböző körökre, kipróbálhatják magukat sportban, kézműves foglalkozásokon. Kovászna megyében Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón lehet iratkozni. Idén modern- és népi tánc, könnyű­zene, környezetvédelem, modellezés, gokart, elektronika, különböző számítógépes játékok, fotó–videó, angolóra várja az érdeklődőket. Ugyanakkor sportolni is lehet, szerveznek tájfutást, asztaliteniszt, de sízés és úszásoktatás is lesz. Emellett folklórt, bútorfestést is tanulhatnak a gyerekek.
Idén nyáron nappali tábort is szerveztek a programok bemutatására, melyen a különböző korosztályú érdeklődők betekintést nyerhettek a Tanulók Palotájának életébe. A 20 különböző tanfolyamról Kerekes Jenő igazgató elmondta: azokat úgy válogatták össze, hogy minden gyerek számára érdekes legyen, mindenki megtalálja azt, ami számára a legmegfelelőbb. Szerette volna bevezetni a tevékenységi körbe a robotikát is, de arra nincs keret, holott igény lenne rá mind a résztvevők, mind az oktatók részéről.
A különböző szakokon változik a résztvevők száma: míg modern táncra több mint kétszázan járnak, úszni pedig százhúszan, de átlagosan 20-25 diák jár egy-egy szakkörre, melyek heti rendszerességgel lesznek szeptember végétől. Iratkozni szeptember 21-ig lehet az iskola titkárságán, naponta 13 és 18 óra között, a képzések szeptember 24-én, az előzőleg közölt órarend szerint kezdődnek. A Gyermekek Palotája több mint 1500 nebulóval működik a megye városaiban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások