Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Váradis vándormese nyert

Váradis vándormese nyert Kultúra

A Povestasi (Mesemondók) Egyesület felhívására kapcsolódott be az országos meseírásba a sepsiszentgyörgyi Váradi József-iskolának az a 30 tanulója, akik múlt héten már a győzelem ízét kóstolgatták.

A vándormese fő figuráit Carmen Avram, Mădălina Codreanu és Adrian Ursu találták ki, ők adtak nevet nekik, és egy alaphelyzetből útjukra bocsátották őket.  Az olvasás ízét újra elevenné szándékozó tevő programba bekapcsolódó 42 iskolai csoport mindegyike (megyénként egy iskolából) egy 15 oldalas fejezetet írt meg az Adrenalin fivérek kalandjaiból.

Sepsiszentgyörgyön már a 26-ik fejezetet kellett megírni, ehhez persze elolvasni az előzőket is. A Váradi József-iskolában Pop Alis romántanárnő, az iskola aligazgatója fogta össze a meseírók tevékenységét, a maguk során Pethő Mona, Cucu Roxana és Gavrilă Luminița romántanárnők motiválták tanulóikat, hogy hozzájáruljanak a nagy közös meséléshez. Októbertől kezdve januárig vakációban, de online is dolgoztak, végül magyar és román tagozatos hatodikosok és hetedikesek koprodukciójában megszületett a zsűri által nagyra értékelt munka. Különösen a szerkesztést, a meseszövést és a szöveg szabatosságát értékelték. A diákok a múlt héten Bukarestbe utaztak a díjátadóra, édességeket és egy drónt nyertek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük