Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vakációs néptánctábor

Vakációs néptánctábor Kultúra

A Petőfi Sándor Általános Iskola a múlt hét folyamán a vakáció ellenére benépesült: tizedik alkalommal hozták tető alá a kisiskolásoknak szóló néptánctábort, aminek múlt csütörtök délután volt a zárórendezvénye.A Petőfi Sándor Általános Iskola a múlt hét folyamán a vakáció ellenére benépesült: tizedik alkalommal hozták tető alá a kisiskolásoknak szóló néptánctábort, aminek múlt csütörtök délután volt a zárórendezvénye.

Az iskola udvarán szép számban jelentek meg szülők, nagyszülők és barátok, akik egy ideiglenesen kialakított nézőtérről tekintették meg, hogy mit tanultak a kis emberpalánták a négynapos tábor alatt. Mielőtt a népviseletbe öltözött apróságok „színpadra” léptek volna, Vollancs Szidónia tanítónő köszöntötte a jelenlevőket, elmondva, hogy a magyarság és a nemzeti öntudat egyik fontos őrzője a néptánc, így ezért tartják fontosnak, hogy évről évre megszervezzék a tábort.
A befogadó tanintézményből és a Nagy Mózes Elméleti Líceumból érkező kis táncoslábúak – negyven elemi tagozatos kisdiák – küküllőmenti, magyarlapádi és szatmári táncokat mutattak be, ezen kívül gyermekjátékokat és népdalokat adtak elő. A gyerekeket a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes két táncosa, Rigmányi Lajos, és húga, Balázs Júlia Katalin tanította.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük