Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vacsora filozófussal

Vacsora filozófussal Kultúra

Borbély Zsolt Attila (képünkön) a kezdetektől lapunk munkatársa, az Anyaországi figyelő című rovat állandó szerzője. De nem csak írásaiért kedveljük, borfilozófusként is maradandó élményben tudja részesíteni azokat, akik bemutatóin részt vesznek. Péntek este sem lesz ez másként!

Attila ezúttal is különféle magyar borrégiókból nyújt ízelítőt. Észak-Pannóniából a Nyakas Pince 2015-ös Budai Sauvignon blanc-ját hozza magával, Egerből a Juhász testvérek Egri Csillagát (2015), a Bárdos és Fia Pincészettől a 2015-ös Mátrai Favory cuvée-t (Zenit és Rizlingszilváni), a Gróf Buttler pincészettől pedig a 2009-es Egri Birtok Cuvée-t.

Balaton vidékéről a Bujdosó Pincészet 2015-ös Balatonboglári Horgony Chardonnay-ját kóstolhatjuk meg, Dél-Pannóniából a Bodri pincészet 2015-ös szekszárdi sillerét és Jekl Béla és Flóra 2015-ös villányi, barikolt Cabernet Sauvignon-ját. Az Alföldet a Köpcös Pince 2016-os Csengődi Kékfrankosa képviseli majd, Tokajt pedig egy 2011-es száraz szamorodni (Chateau Megyer) és a Demetervin 2014-es Tokaji Élvezet Cuveé-je.

A remek nedűk mellé Bajzát Attila egri séf készíti a vacsorát, amit humusz (szárított paradicsommal, fekete olívabogyóval) vezet be, az előétel pedig házi finomságokat tartalmaz a Jazz bisztró kamrájából (füstölt májas, paprikás abált szalonna, göngyölt sertésdagadó, mangalicakolbász). A főétel (csemege sertéssült fehérboros káposztával, forgatott burgonyával) után kézművessajt-kóstoló is lesz (szőlővel, aszalt szilvával), és a desszert sem marad el, ami almás palacsinta lesz vaníliafagylalttal és erdeigyümölcs-öntettel.

A beugró 80 lej, előzetesen helyet foglalni a 0723.194.070-es telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük