Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vacsora-csere

Vacsora-csere Kultúra

Ma 19 órától a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér – Galériák fehér éjszakája országos programsorozat alkalmával és a Daniel Spoerri, Megemészteni a múltat – Eat Art és objektművészet című kiállításához kapcsolódóan egy estére a Spoerri-bankettek szellemét idézi fel sajátos formában.

A Spoerri által 1968-ban, Düsseldorfban nyitott Spoerri Étterem – mely egyszerre volt hagyományos étterem és permanens művészeti happening helyszíne – mintáját követi az est, azzal a különbséggel, hogy a vacsorát a közönség hozza a bankettre. A vendégek által előzőleg elkészített fogás a helyszínen bekerül egy közös asztalra, melyet számozással látnak el a házigazdák. Ezt követően sorsolás útján kerül a vendégek elé az elfogyasztandó vacsora. Tehát minden egyes vendég azt a fogást fogyaszthatja majd el a közös vacsora alkalmával, amelyik fogás számát kihúzza a „kalapból”.
Az eseményre a helyek száma korlátozott. A vacsorán való részvétel ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az esemény Facebook-oldalán a részvétel megerősítésével vagy a 0736 063 924-es telefonszámon lehet az esemény kezdése előtti utolsó percig, a szabad helyek függvényében.
A regisztrált résztvevők által előre elkészített fogást ajánlott tárolóedényekben hozni a helyszínre, a cserére hozandó fogás mellé, kérik a résztvevőket hozzanak magukkal saját használatra tányért és étkészletet. A poharakat és italt a házigazdák biztosítják. A rendezvényen való részvétel/fogyasztás saját felelősségre történik. Mindeközben a kiállítás folyamatosan látogatható.

Mi az Eat Art? A fogalom s a meglehetősen sajátságos művészi kifejezési forma Daniel Spoerri nevéhez fűződik. A ma 81 éves – Ausztriában élő – svájci művész fél évszázaddal ezelőtt alkotta meg első – a kortárs képzőművészetben azóta emblematikussá vált – csapdaképeit: étkezési maradékok, piszkos edények, csíkkel teli hamutartók, használt poharak kerültek a vászon helyett a legkülönfélébb alátétekre (asztallapra, székre, szekrényajtóra) és követeltek helyet a kiállítótermekbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük