Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ütőhangszeres csődület

Ütőhangszeres csődület Kultúra

Péntekenként a szentgyörgyi főtéren sok minden történik: legutóbb a lábosokon doboló aprókáktól a guirát (csörgős dísztök) rázó nyugdíjasokig mindenki nagyon élvezte a Fekete Lovas Zsolt által levezényelt „ritmusgyakorlatot”.

Az élet kicsit alakított a városimázs-iroda elképzelésén, amely a Közösségi részvétel évében a múlt heti Naked-koncert után ütős villámcsődülettel szerette volna bevonni a közönséget a zene, a ritmus világába. A rossz idő miatt azonban a koncert a Teinbe szorult, a közös dobolást pedig elhalasztották – és milyen jól tették!

A felhívás értelmében mindenki otthonról hozhatott magának improvizált ütős hangszert, lábasokat, fakanalakat vagy üres vécépapír-gurigát, de ezek hiányában a szervezők osztogattak mindenkinek ritmushangszereket: tikfát, csörgődobot, dzsembét, műanyag kolompot, de volt egy cajon, konga és üstdob is a zenekarban. Sőt, a színes gégecsövek is szerephez jutottak! Majd kezdődhetett a résztvevők jobb- és balszárnyának az egyéni, majd feleselős–válaszolós ritmuspárbeszéde, aztán a felszabadító nagy közös zenebona. Amelynek folytatása következhet…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük