Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Utcazene skótdudással

Utcazene skótdudással Kultúra

Idén hetedik alkalommal lesz utcazene-fesztivál (SUF) Sepsiszentgyörgyön: a produkciók ezúttal is a városnapok égisze alatt zajlanak.

Nagy Krisztina, a SUF főszervezője elmondta, évről évre változatos előadókat iparkodnak meghívni: idén például gitárvirtuóztól kezdve a beöltözött skótdudáson át egészen a kedvcsináló zenekarokig színes kínálattal készülnek.

– Idén újra versenyszerű jelleget adtunk a fesztiválnak: partnerszerződést kötöttünk a magyarországi Művészetek Völgye szervezőivel, akik szívesen látnak a következő évben egy, a SUF által delegált előadót, akit az utcazene-fesztiválon bemutatott produkciója alapján választunk ki – magyarázta Krisztina, sajnálattal téve hozzá, hogy eddig nagyon kevés sepsiszentgyörgyi fiatal jelentkezett a VII. SUF-ra. – Pedig a megyeszékhelyi művészeti iskola dugig van tehetségekkel, fiatal titánokkal. A SUF egy jó lehetőség, a városnapok alatt rengeteg embernek mutathatnák meg tudásukat. Nem titok, hogy számtalan nemzetközileg jegyzett művész utcazenészként kezdte pályafutását – mesélte a szervező. A SUF Facebook-oldalára lehet kattintani részletekért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük