Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újragondolták és folytatják

Újragondolták és folytatják Kultúra

 

A Maybe 3. után 5 évvel, Újragondolás címen újabb csoportos kiállítással jelentkeznek azok a képzőművészek, akik 2002-ben az első Maybe-n mutatkoztak be a Gyárfás Jenő Képtárban. Közülük kerültek ki azok is, akiknek alkotó-szervező tevékenysége révén kiforrott a kortárs művészet méltó kiállítóterének szánt Magma, ahol pénteken este az első erdélyi képregény szerzői is bemutatták a Fantomatika első lapszámát.

A változáshoz alkalmazkodni elengedhetetlen, de minimum egy elvárt hozzáállás, hogy ne a kényelmes megszokás legyen az elvárt irányító elv – olvashatjuk a kiállítás ajánlójában a tárlatot szülő motivációt. Ezt járják körül Csíki Csaba, Daczó Enikő, Éltes Barna, Ferenc S. Apor, Ivácson András Áron, Izsák Előd, Kozma Levente, Kusztos Attila, László István, Martini Yvette, Ördög-Gyárfás Ágota, Péter Alpár, Sárosi Mátyás, Szabó Kriszta, Szabó Péter, Toró Attila, Váncsa Domokos, Vetró Bodoni B. Barnabás.

Kispál Attila galériavezető rövid megnyitóbeszéde után a közönségnek és Fám Erika filmkritikusnak, valamint Ivácson András Áronnak alkalma nyílt faggatni az erdélyi sci-fi képregény rajzolóit, Szabó Krisztát és Sárosi Mátyást indíttatásról, transzilván főhősük felnőtté válásának történetéről, további kalandjairól, amit persze nem árultak el a szerzők. Illetve annyit azért mégis, hogy innen tovább a gépi világban játszódik az akció, fajsúlyosabb témák is terítékre kerülnek, és nem lesz rossz a mese vége. A folytatáshoz a művészek együttműködő alkotókat, bedolgozó rajzolókat is szívesen látnak, mert a munka sok.

A kiállítás november 12-ig látogatható, a Fantomatikát az Udvarhelyi Híradó terjeszti a három székely megyében, de előfizetési lehetőség is adott.

A Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér kreatív műhelyfoglalkozást és interaktív tárlatvezetést szervez 3–18 éves csoportok számára, szeptember 18-a és november 12-e között, a Maybe 4. – Újragondolás című kiállítás kapcsán, amelynek keretében a résztvevők a kortárs művészet eszköztárába, valamint sajátos kérdésfeltevéseibe kaphatnak betekintést illetve egyéni vagy csoportos alkotásokat hozhatnak létre, korcsoportokra lebontott módszertani keretek között. Érdeklődő csoportok jelentkezését előzetes időpont egyeztetésre a 0736.063 924-es vagy a 0724.338.562-es telefonszámon, valamint a studio@magmacm.ro címre várják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük