Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra mézes napok

Újra mézes napok Kultúra

A Kovászna Megyei Méhtenyésztők Egyesülete és a tavaly megalakult Háromszéki Mézlovagrend második alkalommal rendezi meg a Háromszéki Mézes Napokat az őszi vásár keretében Sepsiszentgyörgy főterén.

A kétnapos, szeptember 29-én és 30-án zajló rendezvényen ünnepélyesen fogadják a Hargita megyei mézlovagrendek képviselőit. Szombaton délután 5-kor a főtéri színpadon megáldják a Háromszéki Mézlovagrend zászlaját, majd 19.30-kor fáklyás felvonulásra kerül sor.
Vasárnap az egyesület tagjai és meghívottaik egy kézdiszéki méhészetet látogatnak meg, de mindkét nap 10 és 17 óra között a városközpontban szórakoztató programok zajlanak gyerekeknek, a mézes sátorban sokféle finomságot lehet megkóstolni, aminek a folyékony arany az egyik összetevője, de a propoliszos készítményeket meg a különböző mézfajtákat is megízlelhetik a látogatók. Kérdéseikre szakértő választ kaphatnak a jelenlévő méhészektől, s ha valaki a méhészkedéssel kacérkodna, bevezetésképpen megtekintheti a mesterség eszközeit, és bizonyára jó tanácsokat is begyűjthet a helyszínen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük