Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újbor és sajt fesztiválja

Újbor és sajt fesztiválja Kultúra

November 25–26-án kerül sor Budapesten a XIV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválra. A rangos eseményre székelyföldi résztvevőket is várnak.

 

Szakács István, a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara panziós tagozatának elnöke arról tájékoztatott, hogy a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Budapest, Városliget) sorra kerülő eseményre a határon túlról érkező résztvevőknek nem kell nevezési díjat fizetniük.

– A szervezők azzal népszerűsítik a fesztivált, hogy „a magyar termékek legjavát kínálja”. Azt gondolom, az esemény jó alkalom arra, hogy ezek közé besoroljuk a legjobb székely termékeket – nyilatkozta Szakács István.

A Vajdahunyadvárban esedékes esemény a sajttermelők és sajtkedvelők találkozási helye, ahol lehetőség nyílik a kóstolón túl személyesen is elbeszélgetni az új ízekről, a sajtkészítés tudományáról, így a látogatók nagyobb bizalommal és több ismerettel vásárolhatnak. Az sem utolsó szempont, hogy a sajtok mellett meg lehet kóstolni a legjobb idei borokat is. A fesztivál díszvendégei a villányi borvidékről, Somogy megyéből és a Balaton mellől érkeznek. A jelentkezési lapot a www.ujboressajtfesztival.hu honlapról lehet letölteni. Határidő: november 13.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük