Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb vándorbölcső

Újabb vándorbölcső Kultúra

Az idén márciusban indított székelyföldi vándorbölcső program egyik első bölcsője volt az, melyet Csepel polgármestere, Borbély Lénárd faragott. A bölcsőben 5 hónapon át Sepsiszéki Nagy Balázsnak, a székelyföldi vándorbölcső program felelősének a harmadik gyermeke, Viktor-Ákos ringott.
A bölcső most tovább vándorolt – adta hírül Nagy Balázs, éspedig Csinódról Erdővidék egyik legeldugottabb falujába, Zalánpatakra került.
„A bölcső igénylője a helybéli Farkas Boglárka volt, aki most harmadéves biológus hallgató lenne Kolozsváron, de amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, akkor nem vacillált, hanem igent mondott az életre, férjhez ment a nagybaconi Konsza Istvánhoz. Megszakította egyetemi tanulmányait, és készül a novembertől esedékes anya szerepre” – számolt be a programfelelős. Mint hírül adta, Boglárkának az élet melletti döntését üdvözölte Simó Gábor plébános is, aki a szentmise keretében a férfi és nő közötti házasságról, a családról, a gyermekvállalásról és a válások okairól beszélt.
„A kisbabát váró család és elöregedő faluközösség nagy szeretettel fogadta a vándorbölcsőt. Bízunk abban, hogy ez a zalánpataki ünnepség is hozzájárul a gyermekvállalási kedv fokozásához – fogalmazott végül beszámolójában Sepsiszéki Nagy Balázs.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük