A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Újabb vándorbölcső

Újabb vándorbölcső Kultúra

Az idén márciusban indított székelyföldi vándorbölcső program egyik első bölcsője volt az, melyet Csepel polgármestere, Borbély Lénárd faragott. A bölcsőben 5 hónapon át Sepsiszéki Nagy Balázsnak, a székelyföldi vándorbölcső program felelősének a harmadik gyermeke, Viktor-Ákos ringott.
A bölcső most tovább vándorolt – adta hírül Nagy Balázs, éspedig Csinódról Erdővidék egyik legeldugottabb falujába, Zalánpatakra került.
„A bölcső igénylője a helybéli Farkas Boglárka volt, aki most harmadéves biológus hallgató lenne Kolozsváron, de amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, akkor nem vacillált, hanem igent mondott az életre, férjhez ment a nagybaconi Konsza Istvánhoz. Megszakította egyetemi tanulmányait, és készül a novembertől esedékes anya szerepre” – számolt be a programfelelős. Mint hírül adta, Boglárkának az élet melletti döntését üdvözölte Simó Gábor plébános is, aki a szentmise keretében a férfi és nő közötti házasságról, a családról, a gyermekvállalásról és a válások okairól beszélt.
„A kisbabát váró család és elöregedő faluközösség nagy szeretettel fogadta a vándorbölcsőt. Bízunk abban, hogy ez a zalánpataki ünnepség is hozzájárul a gyermekvállalási kedv fokozásához – fogalmazott végül beszámolójában Sepsiszéki Nagy Balázs.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.