Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új fotóklub a városban

Új fotóklub a városban Kultúra

Az ember és természet viszonyát a látványba sűrítve megmutatni, Székelyföld imázsát kicsit átformálni, hiszen az nemcsak a kapu előtt üldögélő néniből és a szénásszekerekből áll, természeti szépségei pedig számosak és kivételesek – ebben summázható az új társaságba szerveződött fotósok ars poeticája Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezetőjének megfogalmazásában. A Transnatura Természetfotó Klubnak a vadászmúzeumban csütörtökön megnyitott első kiállítását a Mohos Fotóklub elnöke, Hlavathy Károly méltatta.

– A modern fotótechnikai eszközök közel hozták a távolt, elérhetővé az elérhetetlent, de ne feledjük, hogy a tudományos igényeket szolgáló természetesség és az egyéni látásmód együtt hozza létre a csodát – hangsúlyozta Hlavathy.

Az új klub ötlete a Vadon egyesület berkeiben fogant meg, Demeter János és Babos Attila mellé Tóth Piró, Berde Lajos, Bereczki Barna, Csata Zoltán, Mihály Aba Márk, Szmolka István és Szmolka Péter társult. Hogyan lehet egy ritka és rejtőzködő életmódot folytató hiúzt, vadmacskát, dürögő fajdkakast lencsevégre kapni? – kérdeztük Tóth Pirótól. Megtudtuk, szintén fotós párjával együtt előzőleg alaposan „kiművelődnek” az állatok viselkedéséből, rendkívül sok időt töltenek a természetben, olvasnak a nyomokból, jó felszereléssel rendelkeznek – ez mind együtt plusz egy kis szerencse kellett ahhoz, hogy megszülessen a fotósorozat. A kiállítást március 31-ig lehet megtekinteni.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük