Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tyúkisten gyermekei

Tyúkisten gyermekei Kultúra

Az elmúlt hétvégén szűk baráti körben, mondhatni családias hangulatban, a Sugás vendéglőbeli törzsasztalnál mutatta be Czegő Zoltán költő, író Tyúkisten gyermekei című, elbeszéléseket és novellákat tartalmazó kötetét, mely a sepsiszentgyörgyi ARTprinter Kiadó jóvoltából kerülhet az olvasók asztalára.

Amint beszélgetés közben kiderült, ezzel a huszonötödik kötete látott nyomdafestéket a hetvenkilencedik életévét taposó írónak, aki a találkozón ekképpen vallott alkotókedvéről és óhajáról:
„Ha már nem tudok írni se jót, se rosszat, azt jelenti, hogy fekszem a gerincemen, de még szuszogok. Tehát én nem vágyom arra, hogy végre kipanaszoljam magam, mert amíg még van erőm, addig dolgozom. És azt szeretném, hogy a szavamat meghallgassák.”
Felütve a kötet lapjait és belekóstolván a tartalmába, ízes nyelvezeten fogalmazott történeteket olvasgathatunk. A székely sors, élet, valamint gondolkozásmód századokon átívelő pillanatképei ezek, melyek hűséggel tükrözik múltunk és jelenünk, de ugyanakkor a lehetséges jövőt is sejtetik.
A kötet születéséről szerzője csak ennyit tartott szükségesnek elmondani: „Ezt írtam, és úgy láttam jónak, hogy összekomponáljam egy kévébe.”
A nagyközönség a kötettel a sepsiszentgyörgyi unitárius templom tanácskozótermében ismerkedhet meg február 26-án, vasárnap 12 órakor, az istentisztelet után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük