Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 70 előadás

Több mint 70 előadás Kultúra

Évadzáró mérleget készített az Osonó Színházműhely. Az önfenntartó társulat a 2016–2017-es évadban a két, műsoron lévő előadását 70 alkalommal, mint­egy 4600 néző számára mutatta be Magyarországon, Romániában és Kárpátalján.

A tavalyi év a hosszú távú stratégia kidolgozásának éve volt az Osonónál, amelynek eredményeképpen az évad elejétől elkezdődött a jelentős projektek átköltöztetése Budapestre, ahol elsőnek az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista színházi előadás magyarországi adaptációját mutatták be. A színházműhely 56 interaktív közönségtalálkozót tartott az előadások után, 6 drámatábort, egy fesztivált és 62 műhelyfoglalkozást is szervezett. Az Andrei Mureșanu Színházzal közösen készített Bányavakság című koprodukció a közönségsikerre való tekintettel a következő évadban is műsoron marad.

Az év kimagasló szakmai elismerését jelentette az Osonó meghívása a spanyolországi Logroñoban megrendezett Peerform It! nevet viselő nemzetközi színházi konferenciára. A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott társulat a nyáron két nemzetközi ifjúsági projektet bonyolít le, egyet Litvániában, egyet Romániában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük