Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tizenöt éves az öregotthon

A Zathureczky Berta Idősotthon kétnapos rendezvénysorozattal ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját. Míg hétfőn a szórakozás dominált a programban, tegnap az ágazatban dolgozóknak szánt szakmai továbbképzővel jelezték, az elhivatottságnak és a hozzáértésnek fontos szerepe van az intézményben.
– Ha egy ország, egy társadalom, egy politikai rendszer az idősek számára nem tud reményt, méltóságot és biztonságot nyújtani, ezzel fiataljaitól is elveszi a jövőjükbe vetett reményt és bizalmat – mondta ünnepi beszédében az intézmény vezetője, Klárik Mária. 1996-ban elsőként az országban indult el Szentgyörgyön az idősek napközi otthona egy Phare-pályázat által biztosított pénzből, e nemes cél érdekében akkor Balázs Mária-Magdolna, a Vöröskereszt akkori igazgatója, Albert Álmos polgármester és a szentgyörgyi önkormányzat, mely most is fenntartója az intézménynek, illetve a pályázatot megíró Papp Adolf szövetkezett. A megyei, illetve svájci Vöröskereszt és a helyi önkormányzat összefogása nyomán a fenti intézmény 2001-ben egy újabb pályázati lehetőségnek köszönhetően átalakult idősgondozó központtá, majd 2003-tól vette át a most már nappali ellátást és bentlakásos rendszert működtető intézményt a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal.
Az ünnepség meghívottai közt volt Sztakics Éva alpolgármester, Müller Loránd Bálint tiszteletes és dr. Madarász Sándor, a magyarországi KárpátHáló KESZ (Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért) elnöke, aki a Zathureczky-idősotthonnal együttműködésben megvalósított két projektet mutatta be előadásában. A szórakozást a Cover ’n’ Cover együttes, a Campanella gyermekkórus és a Ségercz Ferencz-trió nyújtotta az ellátot­taknak és a munkatársi közösségnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük