Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Testvérek közös kiállítása

Testvérek közös kiállítása Kultúra

Szerdán a kézdivásárhelyi Vigadó Galériában a helyi Nagy Mózes- és a megyeszékhelyi Mikes Kelemen-líceum a magyar költészet napja alkalmából nyitott közös versillusztráció-kiállítást.
Koszta Ervin festő, a Nagy Mózes Elméleti Líceum rajztanára kezdeményezésére a két tanintézmény középiskolás diákjai magyar költők verseihez készítettek illusztrációkat. Az ötletgazda a tárlat anyagát méltatva megjegyezte, a kiállított huszonnyolc alkotás is azt bizonyítja, hogy közösen jobbat, szebbet lehet alkotni, majd díjazta a legjobb alkotások elkészítőit. A Mikes Kelemen-líceumból Bartha Orsolya, Sugár Anita és Héjja Katalin, míg a Nagy Mózes-líceumból Opra-Tamás Katalin, Kovács Ágota és Kerezsi Kinga vehette át az első három helyezettnek járó könyvjutalmat.
A két tanintézmény harmadik éve tartó kapcsolatát dr. Deák Ferenc, a Nagy Mózes-líceum magyartanára példaértékűnek tartja. „Jelezni szeretnénk a világnak, hogy magyar iskolákként Erdélyben összetartozunk, és nem versenytársai, hanem testvérei vagyunk egymásnak” – hangsúlyozta. Az eseményen a Nagy Mózes-líceum diákjai szavalattal, szónoklattal és dallal emlékeztek a költészet napjára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük