Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tervek és gondok

Tervek és gondok Kultúra

Szabadtéren tartják első előadásukat, és a 2017–18-as évadban két bemutatójuk lesz, tudtuk meg a Háromszék Táncegyüttes igazgatója, Deák Gyula Levente és művészeti vezetője, Ivácsony László által tartott sajtótájékoztatón.

Felbuzdulván a tavalyi sikeren, amikor több mint 3000 ember volt kíváncsi rájuk a város főterén, évadnyitó előadásukat ebben az esztendőben is ezen a helyszínen mutatják be szeptember 8-án, pénteken 18 órától, és ez az utolsó alkalom, amikor Az én mesém című alkotásuk még megtekinthető.

Az Orza Călin által színpadra álmodott Csillagösvény népe című eredettörténeti táncköltemény zárttéri bemutatójának tervezett időpontja szeptember 21, a Furik Rita rendezte Aranyasszonyé pedig jövő év márciusa vagy áprilisa. Ez utóbbit jövő nyáron a szegedi szabadtéri színpadon is be szeretnék mutatni. Műsoron az Ivácsony László Szerencsekrajcár, valamint Két kezem forgatta, szívem táncoltatta, illetve Könczei Árpád Mundruc és A banda című előadásokat tartják. November 10–12. között zajlik majd a népzene- és néptánc-találkozó.

Üröm az örömben, hogy még mindig nem oldódott meg a stúdióterem megfelelő szellőztetése és tetőterének szigetelése, illetve a táncosok fizetése sem érte el az őket megillető szintet, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük