Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Színes programkínálat

Idén a helyi ifjúsági szervezetek 10. alkalommal szervezik meg a Szent György Napok keretében az Ifjúsági Udvart. Folytatva a hagyományt, a rendezvény programkínálatát közösen állították össze a város magyar és román fiataljait egybefogó szervezetek, így az Ecou Egyesület, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) és a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT).
A helyszín idén is változik, de a szervezők abban reménykednek, hogy miután ez az évek során meglehetősen gyakran előfordult, a városháza körüli belső udvartérben huzamosabb ideig megállapodik majd a rendezvény. Ide várják tehát a szentgyörgynapozó fiatalokat programkínálatukkal, amelynek különleges színt ad a román egyesülés 100 éves centenáriuma.
Idén ugyanis az Identitás és Párbeszéd Egyesület közreműködésével egy programsorozattal bővül a rendezvény, amely a magyar fiatalok román nyelvtudását állítja a központba. Ezzel is arra törekednek a magyar és román fiatalok, hogy példát mutassanak a helyi és az országos közvéleménynek, hogy eljuttassák az üzenetüket, miszerint bár sokan terhesnek próbálják beállítani a magyar–román együtt­élést, lám, mégis lehetséges szövetségben, a közös jövőben együttgondolkodni.
Az Ifjúsági Udvarban ezúttal is lesz koncert, humorest, közönségtalálkozó, tehetségkutató fesztivál díjakkal, videoklip-premier, silent diszkó (hajnalig), tematikus panel-beszélgetések, de különböző tréningeket is fognak tartani a több mint 240 önkéntes számára. Előreláthatólag Kovászna megye mind a 13 diákszervezete képviselteti magát. További frissülő információkat a rendezvény Facebook- és Instagram-oldalán találnak az érdeklődők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük