Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentkereszty-emléknap

Szentkereszty-emléknap Kultúra

Tegnap a kézdivásárhelyi közösségi szolgáltatási komplexumban emléknapot tartottak báró Szentkereszty Stefánia halálának 111. évfordulója alkalmából.

A komplexum udvarán található Szentkereszty-kápolnában Farkas Alajos, a kantai Szentháromság római katolikus templom segédlelkésze celebrált szentmisét, majd Bálint Olga, a komplexum vezetője, a Szentkereszty Stephanie Egyesület elnöke méltatta a névadót. „Merem remélni, hogy elégedettség, boldogság van báró Szentkereszty Stefánia lelkében, hiszen egy olyan összetartó, az ő szellemiségét továbbvivő és továbbadó közösséget lát itt, amely képes az általa létrehozott szellemi és anyagi értékek megbecsülésére és követésére – fogalmazott.”

Ezt követően Tókos Mária, Gábor Erik és Gábor Kristóf, az otthon gyerekei idéztek báró Szentkereszty Stefánia gondolataiból, majd a jelenlévők elénekelték az egyesület himnuszát, a Bojtorján zenekar Összetartozunk című dalát. A komplexum névadójának szobra előtti közös fotózás után a rendezvény szeretetvendégséggel ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük