Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentesen jártak a drámások

Szentesen voltak tapasztalatcserén a sepsiszentgyörgyi drámatagozat diákjai. A két intézmény között lassan hagyományosnak nevezhető jó kapcsolat mindkét iskola diákjainak az épülését szolgálja.
Kilenc hónappal ezelőtt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatainak kilenc éve működő, az Osonó Színházműhelyhez köthető alkotói kapcsolatát egy együttműködési megállapodással és testvériskolai partnerséggel pecsételte meg a két intézmény. Ennek folytatásaként március 19–24. között Szentesen zajlott az a tapasztalatcsere, amelyet a magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tett lehetővé.
– Ezek azok az utak, amelyek jóval túllépnek a „menjünk egyet kirándulni, s érezzük jól magunkat” kategórián. A program jó lehetőséget teremt arra, hogy a két intézmény drámatagozatos diákjai újra együtt dolgozhassanak, és az ünnepek környékén elmélyüljenek, és bekapcsolódjanak a határokon átívelő értékek megélésében – mondta Fazakas Misi, a drámatagozat vezetője.
A program elsődleges célja a magyar–magyar kapcsolatok építése a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a 70 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki. A projektet Szebeni Zoltán és Doma Andrea szentesi tanárok, valamint Mucha Oszkár, Iliescu Edinda és Fazakas Misi sepsiszentgyörgyi szakemberek irányították.
A Határtalanul! program második részére június 4–9. között, a nemzeti összetartozás ünnepe kapcsán kerül sor Sepsiszentgyörgyön, amikor a sepsiszentgyörgyi drámások a szentesi diákokat látják vendégül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük