Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szembejön a hálózat

Szembejön a hálózat Kultúra

Úgy sejtjük, nem lesz túl gyakori látogatása Barabási Albert Lászlónak Háromszéken, ezért kivételes alkalomnak lehettek tanúi azok, akik vasárnap délután meghallgatták a világhírű tudós ismeretterjesztő előadását a hálózatokról (lásd tegnapi lapszámunkat), majd a témához kötődő Networks című kiállítást is megnézték a Magmában.

Kispál Ágnes és Attila, a Magma működtetői régóta igyekeztek tető alá hozni ezt a rendezvénysorozatot, illetve a romániai, szlovéniai és magyarországi művészek munkáiból álló kiállítást, amelyet szintén Barabási nyitott meg. Bevallása szerint az első olyan képzőművészeti tárlat, amelyet az általa megalapozott új tudományág inspirál, és amelyben az explicitté válik.

A falakon látható grafikák mellett a kiállítás része Angel Judit Barabásival készített interjúja is, amely videón tekinthető meg (angolul, magyar felirattal), Mădălina Brașoveanu Megfigyelt művészek: Nagyvárad – Marosvásárhely – Sepsiszentgyörgy művészeti hálózatának a nyomai a Szekuritáté irattárában című kutatói projektje, illetve a budapesti Artpool művészetkutató központ archívumának része, Ray Johnson A kapcsolatművészet kertjének titulált website-projektje. Kiállító művészek: Matei Bejenaru, Horváth László, Csíki Csaba, Irwin Group, Kispál Szabolcs, Pacsika Rudolf, Lia Perjovschi, Szombathy Bálint, Váncsa Domokos. A kiállítás augusztus 20-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük