Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Székelyudvarhelyi győztes

Székelyudvarhelyi győztes Kultúra

Csütörtökön és pénteken a kézdivásárhelyi Vigadóban a Bod Péter Tanítóképző és az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége közös szervezésében rendezték meg a XVII. Erdélyi Kossuth Szónokversenyt.

A délelőtti tudományos értekezletet követően 22 Maros, Hargita és Kovászna megyei versenyző mérettetett meg az első fordulóban. A pénteki második, rögtönzött fordulót követően a zsűri tagjai: dr. Hubbes László Attila egyetemi adjunktus, dr. Ambrus Ágnes nyugalmazott egyetemi adjunktus, dr. Máthé Dénes egyetemi docens és Kolcsár József színművész értékelték a versenyt, majd díjazták a legjobbakat.

Első helyen Kardos Kincső Ida, a székelyudvarhelyi Benedek Elek Elméleti Líceum diákja végzett (felkészítő tanár Vass Ágnes), őt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum Nagy-Babos Edit magyartanár által felkészített két tanulója, Kovács Andrea és Len Balázs követte. A Bajcsi Ildikó nyugalmazott intézményvezető, a szónokverseny elindítója által felajánlott különdíjat Len Balázs, a Kis Emese tanár által felajánlott különdíjakat Csergő Barbara (Benedek Elek-líceum), Buna Blanka Boróka (Bod Péter) és Csiszár Krisztián (Nagy Mózes), míg a közönségdíjat Simon Tímea (Dicsőszentmárton, Andei Bârseanu-líceum) kapta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük