Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szász Endre Erdélyben

Szász Endre Erdélyben Kultúra

Március 14-én, kedden 18 órakor nyílik a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban az a miskolci vándorkiállítás, amely Szász Endre válogatott műveit mutatja be az erdélyi közönségnek.

A Csíkszeredában született művész (1926–2003) hagyatékának egy jelentős részét 2009 óta a miskolci múzeum gondozza. A Papszeren hét éve fennálló állandó kiállításból most egy utazó változat készült, amelyet fél év alatt több helyszínen mutatnak be Székelyföldön, Gyergyószentmiklós és Csíkszereda után most Sepsiszentgyörgyön is. E vándorkiállítás Szász Lula, a művész felesége által gondozott hagyatékból, valamint a miskolci Herman Ottó Múzeum gyűjteményeiből nyújt válogatást.

A kiállítást dr. Pusztai Tamás PhD, a miskolci Herman Ottó Múzeum igazgatója nyitja meg, és Pirint Andrea művészettörténész, a kiállítás kurátora mutatja be. Az eseményt Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója köszönti. Szász Endre így nyilatkozott a művészetről: „Értelmetlen dolognak tartom, hogy a művész hozzá nem férhető, meg nem érthető alkotásokra törekedjen a modernség, újszerűség ürügye alatt. A műalkotások lényege az állandóság.”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük