Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Számadás félúton

Számadás félúton Kultúra

Pénteken Sepsiszentgyörgyön nyílt meg a Plugor Sándor Művészeti Líceum 10. B. osztálya tanulóinak képzőművészeti kiállítása, melynek hírére zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel az eseménynek otthont adó Kónya Ádám Művelődési Ház díszterme.

A jelenlévőket házigazdaként üdvözlő Lázár-Prezsmer Endre után Iliescu Edinda osztályfőnök köszöntötte a szép számban összegyűlt szülőket és diákokat, majd méltatta a fiatal alkotókat. Laikus lévén rövidre fogott beszédében nem bocsátkozott szakmai értékelésbe, azonban az általa megfogalmazott gondolatok így is a művészetről szóltak.

Elhangzott véleménye szerint „művészi eszközökkel eljuthatunk olyan mélységek kifejezésére, amiket semmi más készlettár nem engedélyez,” ez azonban csak akkor lehetséges, ha az alkotók megfogadják Leonardo da Vinci tanácsát. Ő ugyanis arra hívta fel a tanítványai figyelmét, hogy a falak penészes foltjaiban, a tűz hamvában és a felhőkben is meg kell látni a színeket, formákat és alakzatokat.

Végezetül köszönetet mondott Baciu-Hajdú Enikő festészet-, Faluvégi Tünde grafika-, valamint Beteg Zsuzsanna szobrászattanárnőnek, illetve Lázár-Prezsmer Endre menedzsernek, akik megszervezték és lehetővé tették a félúton történt számadásnak is beillő szemlét.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük