Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabadságharc versekben

Szabadságharc versekben Kultúra

Kedden, Kézdivásárhelyen az V–VIII. osztályos diákok számára szerveztek szavalóversenyt. A verseny tétje – a Zúg Március Szónokversenyhez hasonlóan – a március 15-ei, Gábor Áron téren tartandó ünnepségen való szereplés joga volt.

Nagy létszámban, tizennyolcan vettek részt a március 15-e tiszteletére ötödik alkalommal megrendezett szavalóversenyen a Vigadó Művelődési Ház galériájában. A diákok a márciusi ünnephez, a tavaszhoz kapcsolódó verseket szavaltak, amelyet Ménessy Kinga, a városi önkormányzat kommunikációs irodájának vezetője, Simon Anikó és Peti Botond magyartanárok értékeltek.

A döntés értelmében a március 15-ei ünnepségen Szakács Anett, a Molnár Józsiás Általános Iskola ötödik osztályos tanulója szavalhat. Második díjban részesült, tehát az ünnepi díszvacsorán mondhatja el versét Kaján Botond, a Petőfi Sándor Általános Iskola hatodikos diákja. Harmadik díjjal Lőrincz Ugron Csengelét, a Molnár Józsiás Általános Iskola ötödik osztályos diákját tüntették ki, dicséretet Nánia Hilda, a Nagy Mózes Elméleti Líceum nyolcadikos tanulója kapott.

Díjazáskor Ménessy Kinga köszönetet mondott a jelentkező diákoknak, kifejezve elismerését az érett előadásmódban bemutatott szavalatokért.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük