Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorsfordító önbecsülés

Sorsfordító önbecsülés Kultúra

Bagdi Bella magyarországi életmódfejlesztő az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására tartott koncertet és képzést a céhes városban.

2014-ben Bagdi Bella a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnökeként Boldogság-programot indított el, amelyhez rövid időn belül egyre több bel- és külföldi pedagógus csatlakozott. A programot gyerekek számára is átírták, és segédanyagokat készítettek az oktatók számára. Így a gyerekek boldogságképességének fejlesztése bekerült az óvodák és iskolák falai közé, hozzájárulva a tanulók önbizalmának erősítéséhez, kiegyensúlyozottságához és teljesítőképességük növeléséhez.
Az énekesnő január 20-án, pénteken tartotta Sorsfordító önbecsülés című zenés estjét a Vigadóban, amelyre több mint 150-en voltak kíváncsiak. Bagdi Bella először koncertezett ebben a témakörben, az interaktív közönség pedig bebizonyította, hogy ismeri dalait, és szükség van rá.
A Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban megtartott szombati és vasárnapi boldogságóra-képzésen 30 pedagógus vett részt Kovászna és Hargita megyéből, ahol a boldogságfokozó technikákat, stratégiákat, ötleteket és játékokat sajátították el.
– Kovászna megyében nagyon sokan ismerik és alkalmazzák Bagdi Bella tanítását, amely az egyénre (önmagunkra) összpontosít, arra, hogy szeressünk, tudjunk elfogadni és megbocsátani, köszönetet mondani és megtalálni helyünket abban a közösségben, ahová a sorsunk vezetett. Úgy gondoltuk, éves rendezvénysorozatunkat egy ilyen vidám és hasznos programmal indítjuk. Örülök, hogy nagy érdeklődés övezte a koncerteket és a képzést, valamint, hogy nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk ezek kapcsán – fogalmazott Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke.
A boldogságóra-programhoz csatlakozó oktatási intézmények elnyerték a boldog iskola díjakat, amelyeket január 23-án, hétfőn adtak át a képzésen részt vett pedagógusok tanítványainak szervezett koncert után Kézdivásárhelyen. Azokhoz az oktatási intézményekhez, amelyek nem tudtak jelen lenni az eseményen, Bagdi Bella személyesen vitte el a díjakat.
A pedagógusok egybehangzó véleménye szerint a program ki­emelt küldetése az, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve ad ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára. Tudományosan bizonyított, hogy a Boldogságórák hozzájárulnak a gyermekek pozitív lelki fejlődéséhez és belső jólétéhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük