Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sok csapat visszalépett

Sok csapat visszalépett Kultúra

A vártnál kevesebb résztvevővel, de nagy érdeklődés közepette zajlott a 7. Juventus Diákszínjátszó Fesztivál, aminek szombaton a kovásznai művelődési központ adott otthont.

A Kőrösi Csoma Sándor Líceum, valamint a városi művelődési ház szervezésében zajló 7. Juventus Diákszínjátszó Fesztiválon több jelentkezőre számítottak, azonban sokan a rendezvény előtti napokban mondták vissza a meghívást, így végül csak a kovásznai diákszínjátszók adták elő gondosan betanult darabjaikat. A Kőrösi Csoma Sándor Diákszínpad (vezető: Molnár János) Karinthy Frigyes Teknősbéka című darabját, az Alterego (Baicui Mihaela) Vlad Dobroiu Túl a vörös függönyön-ét, a Gerhások (Sarkadi Tünde) Goethe Rémkirályát, míg a Minicinis (Alice Nicolae) John Cariani Almost, Maine című darabját adták elő.
Az előadásokat a Mirela Bucur (az Andrei Mureșanu Színház részéről), Balázs Orsolya (a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tanára) és Kopacz Levente városi tanácsos alkotta zsűri értékelte. A Diákszínpad és a Minicinis első helyezést ért el, a második díjat a Gerhások, a harmadikat az Alterego kapta. A legjobb fiúszínésznek járó díjat Molnár Gergely és Gábor Botond Norbert (Diákszínpad), míg a legjobb lányszereplőnek járó díjat Cristina Enea (Minicinis) érdemelte ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük