Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16 órakor Gru 3. (am. animációs kalandfilm, magyar szinkronnal, 96 p.); 16.15 Gru 3. (r. sz); 18 órakor Testről és Lélekről (r. f. ); 18.15 A majmok bolygója: Lázadás (r. f. ); 20.15 Pókember – Hazatérés (r. f.); 21 órakor Dunkirk (am. – ang. – fran. történelmi dráma, r. f., 107 p.).

KIÁLLÍTÁS

Holnap 17 órától az Erdélyi Művészeti Központban Antal Imre a Németh–Kriza-gyűjtemény tükrében címmel nyílik kiállítás. Köszöntőt mond: Antal Árpád András polgármester, Sógor Csaba EU-parlamenti képviselő, Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Németh Zsolt, a Magyar Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke.

KOPJAFAAVATÁS

Az Erdélyi Vitézi Rend holnap 16 órától Kisborosnyón, a történelmi emlékparkban kopjafaavató ünnepséget tart néhai vitéz Szőts Dániel emlékére.

ZENE

* A sepsiszentgyörgyi Tein teázóban esténként 9-től a dzsessztáborban levő diákok és tanárok, illetve helyi zenészek koncerteznek.

* A tusványosi főszínpadon ma este nyolctól a népzenét, a világzenét és a modern elektronikus zenét ötvöző Balkan Fanatik, tíztől a dalszerző-énekes, multiinstrumentalista zenész, bábszínész és mesemondó Szabó Balázs és Bandája muzsikál.

KONCERT

Július 19–23. között zajlik a csernátoni Haszmann Pál Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár olvasó és kézműves jutalomtábora. Pénteken 18 órától az énekelt vers műfajában 17 éve alkotó kolozsvári Fűszál együttes lép fel a múzeumkertben. Repertoárjukban a klasszikus magyar líra nagyjai mellett a modern, sőt, a kortárs magyar és erdélyi líra is zenei köntöst ölt. Tagjai: Fejős Gabriella – hegedű, ének; Lakatos Sándor – gitár, ének; Kisgyörgy Tamás – perkúció, ritmushangszerek; Bíró Attila – basszusgitár; Nagy Endre – gitár, ének.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük