Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

EMLÉKEZÉS

* A Vitézi Rend erdélyi törzskapitánysága szervezésében ma 16 órakor a sepsiszentgyörgyi Hősök temetőjében, a rend által állított kopjafánál emlékeznek.

* A Történelmi Vitézi Rend kézdiszéki állománya szervezésében szombaton a katrosai kettős keresztnél tartanak megemlékezést. Gyülekezés a katrosai csárda előtt 12 órakor. A bellői keresztnél való megemlékezésre a gyalogtúra 7.30-kor indul a kézdivásárhelyi Gábor Áron-szobortól.

TÁRLAT

Január 15-ig látogatható a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum közös tárlata, az „Indulj el egy úton…” – Kallós Zoltán című időszakos kiállítás, amely az erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő életét és munkásságát mutatja be.

 ROMÁN KULTÚRA NAPJA

Január 15-én, vasárnap a román kultúra napja tiszteletére az Árkosi Kulturális Központ és a Kovászna Megyei Művelődési Központ a Művelődési Minisztérium és Kovászna Megye Tanácsának a támogatásával rendezvénysorozatot szervez. 16 órától könyvbemutató: Luminita Cornea tanárnő, író bemutatja az általa szerkesztett, Romulus Cioflec íróról szóló albumot és Cioflec egyik drámáját. 16.30-tól Valter Paraschivescu festő kiállításának a bemutatása, beszélgetés a művésszel. 17 órától Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke átadja a Háromszék kultúrájáért-díjat. 17.30-tól zongorahangverseny, fellép Corina Răducanu és Eugen Dumitrescu.

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától a TASZ nagytermében Molnár Ferenc Liliom (rendező Bocsárdi László) című darabját játssza a társulat.

* Ma 19 órától a kézdivásárhelyi Városi Színház ismét színre viszi Kiss Csaba Skandináv lottó című, igaz történeten alapuló vígjátékát, Kolcsár József rendezésében, a Vigadó Művelődési Ház színpadán kialakított nézőtéren. Jegyek ára: 15 lej, diákok és nyugdíjasok 10 lej.

* A kézdivásárhelyi Városi Színház január 16-án, hétfőn 19 órától a Toldi-bérleteseknek, január 17-én, kedden 19 órától a Gábor Áron-bérleteseknek játssza Ray Cooney Ketten a neten című vígjátékát Kolcsár József rendezésében.

A fennmaradó helyek függvényében az előadásra jegyek is válthatók felnőtteknek 15 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lejes áron.

KÖNYVBEMUTATÓ

Ma 18 órától a Vigadó Galériában mutatják be Dimény H. Árpád költő Levelek a szomszéd szobába című verseskötetét. A szerzővel dr. Deák Ferenc magyartanár beszélget, közreműködnek: Dobri Anita, Marthi Szilárd, Molnár Balázs és Voloncs Attila diákok.

GRUPPEN-HECC

A marosvásárhelyi Gruppen-hecc társulat január 15-én, vasárnap 17 és 20 órától Kézdivásárhelyen, a Vigadóban játssza Lecsó Macsó című zenés, politikai kabaréját. Jegyek a Vígadó jegypénztárában kaphatók 25 lejért.

HAHOTA

A marosvásárhelyi színtársulat legújabb zenés szilveszteri kabaré-előadásának címe: Ha betéved – nem téved! (rendező: Kovács Levente). Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében játsszák január 22-én, vasárnap 17 és 20 órától; 23-án, hétfőn és 24-én, kedden 19 órától; 25-én, szerdán 20 órától és 26-án, csütörtökön 17 és 20 órától. Jegyek elővételben Szilágyi Lászlónál (helyfoglalás a 0724.282.735-ös telefonon) és a városi szervezőirodában.

KONCERT

* Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő először koncertezik a céhes városban. A Sorsfordító önbecsülés című zenés estre január 20-án, pénteken 18 órától kerül sor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében. Jegyek elővételben 25 lejért kaphatók a Vigadó jegypénztáránál. Ezt követően, január 21–22. között Bagdi Bella okleveles boldogságóra-képzést tart a kézdivásárhelyi Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ dísztermében. Jelentkezni a 0743 272 347-es telefonszámon lehet.

* Január 21-én, szombaton 20 órától a sepsiszentgyörgyi Best Western Hotel Park Di Stefano Termében lép fel az Evilági együttes. A műsor egy különleges, a nagyszínpadi koncert „tömörebb” változata, javarészt a csapat eddig megjelent Evilági, Kincs és a Hajnali énekek című lemezeiből építkezik.

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház, Benedek Elek A só – mese a szeretetről című előadását január 15-én 18 órától játssza szabadelőadásként a Tamási Áron Színház kamaratermében, ezt követően január 16-án, hétfőn és január 17-én, kedden 10 és 12 órától szervezett csoportokat várnak. A jegyek előfoglalása, szervezett csoportok bejelentkezése a 0755 335 400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámon. Jegyet váltani az előadások előtt fél órával lehet a Tamási Áron Színház kamaratermében. Egy jegy ára: 7 lej. Szervezett csoportok esetén a kísérő pedagógusok belépése ingyenes.

CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ

A legendás zeneszerző legnépszerűbb darabja 2016-ban ünnepelte magyarországi bemutatásának 100. évfordulóját, ennek apropóján született meg a darab legismertebb dalait zenei keresztmetszetként felvonultató produkció, melyet a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet Kézdivásárhelyre is elhoz. A Budapesti Operettszínház kiváló szólistáinak és a kvintettjének előadását január 18-án 19 órától lehet megtekinteni a Vigadó Nagytermében.  Szereposztás: Szilvia − Lukács Anita, Edvin − Vadász Zsolt, Stázi − Kardffy Aisha, Bóni − Laki Péter. Közreműködik a Budapesti Operettszínház zenekarának kvintettje.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük