Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

FILM

Október 14-én 19 órakor a zabolai Mikes-birtok rendezvénytermében levetítik az Egy és egy fél herceg című filmet. Ezt követően közönségtalálkozó Ana Lungu rendezőnő és Iris Spiridon színésznő jelenlétében. Moderátor: Anna Popa.

SZACSVAY AKADÉMIA

Október 14-én 18 órától, a Szacsvay Akadémia előadássorozat keretében Novák Csaba Zoltán történész, az RMDSZ marosvásárhelyi szenátora A Ceaușescu-rendszer magyarságpolitikája címmel tart előadást a Székely Nemzeti Múzeum Bartók-termében.

KONFERENCIA

Október 13-án 9 órától nemzetközi olvasásnépszerűsítő konferencia kezdődik a kovásznai művelődési házban Olvass többet! – határtalanul magyarul címmel. A rendezvény védnöke Gyerő József polgármester, főszervezője a Pro Csoma Sándor Egyesület.

TÁNCOLÓ SZÉKELYFÖLD

Október 14-én 18 órától a kézdivásárhelyi Vigadóban a brassói Sirülő Néptánccsoport és a sepsiszentgyörgyi Százlábú Néptáncegyüttes közös folklórműsora tekinthető meg. Énekel Balázs Gergő, zenél a Harai Banda.

BÁBSZÍNHÁZ

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház pénteken 18 órától és szombaton 11 órától szabad előadásként játssza a Bálna Béla című tengeri történetet a stúdióteremben. Az előadásra a jegyek előfoglalását a 0755.335.400-as telefonszámon (Csüdöm Eszter) várják.

ZENE

* A United by Music Alapítvány támogatottja, az All Star nevű blues banda október 12-én 20 órától a MOHÓ Klubban (Gábor Áron u. 12-14.) lép fel.

* A Szirtes Edina Mókus & Jammal formáció Csillagom erdélyi turnéja október 12-én 21 órától a sepsiszentgyörgyi Szimplában zárul.

* Nicolae Dumitru zongoraművész rendkívüli hangversenye október 12-én19 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Bástya-ház, Olt u. 6.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük