Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rétyi fúvósok tisztelegnek

Rétyi fúvósok tisztelegnek Kultúra

A magyar kultúra napja alkalmából a rétyi fúvószenekar ismét ünnepi koncertet ad Sepsiszentgyörgyön. A kimondottan magyar művekhez, értékekhez kapcsolódó számokat átfogó repertoárt szombaton a megyeszékhelyi Tamási Áron Színházban hallgathatják, tekinthetik meg az érdeklődők.

Idén immár 13. alkalommal tartanak ünnepi hangversenyt a rétyi fúvósok, ily módon tisztelegnek a magyar kultúra napja előtt.
– Csak magyar zeneszerzők, illetve magyar művekkel, értékekkel kapcsolatos (például Johann Strauss Éljen a magyar! című polkája), kultúránkhoz tartozó műveket adunk elő ilyenkor. Ünnepi hangversenyről lévén szó, a Himnusszal kezdünk, és a Szózattal, illetve a Székely himnusszal fejezzük be az előadást, amelyben táncosok (a Háromszék Táncegyüttesből két táncospár), meghívott zenész (Oláh-Badi Alpár énekes) is közreműködik, illetve a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjainak közreműködésével szavalásokra is sor kerül – részletezte Maksai József, a rétyi fúvószenekar karnagya, vezetője.
Az ünnepi hangverseny szombat este 8 órakor kezdődik. A belépő ára 20 lej, és a helyszínen is kapható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük