Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Reggeli bölények mellett

Reggeli bölények mellett Kultúra

Hagyományossá váló évi nagytáboruk sátorfáját hétvégén Karcsi bácsi állatparkjában, a Brassó megyei Székelyzsomboron verték fel a Kisbakancsosok.

A Háromszéki EKE utánpótlásának népes csapatát Gáspár László Zsolt terelgeti nyaranként más-más vidékre, hogy minél többet befogadjanak szűkebb pátriánk szépségeiből. Ezúttal Szász Ágnes, illetve a brassói EKE közreműködésével vezette a jelentkezőket a Kőhalomtól nem messze található Székelyzsomborra, ahol bölények, alpakák, vadludak, pávák, szarvasok, emuk és vaddisznók által körülvett területen töltöttek el két napot, és ez biztosan nem mindennapi élményt jelentett még a felnőtteknek is. Mint ahogy a fényszennyezés-mentes csillagos ég is emlékezetes marad.

A sétatúrát is megtartották, a közös tokányolás és a tábortűz sem maradhatott el, hazajövet pedig a 14. századi, sajnos már erősen omladozó, két évszázada elhagyott zsombori várhoz is felmásztak a déli hőségtől el nem rettenő turisták – és sokan bizonyultak rettenthetetlennek. A csoportképen ezúttal 80-an szerepeltek, köztük 35 gyerek – a legkisebb a kilenc hónapos Benedek volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük