Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

PulZart 6

PulZart 6 Kultúra

Tegnap már megkezdődtek a PulZarthoz kapcsolódó műhelymunkák, de a közönség számára nyitott produkciókkal csütörtökön dobbant a kortárs összművészeti fesztivál, mely az óvodásoktól a fiatalokon át a legidősebb korosztályt is megszólítja. A PulZart produkcióinak savát-borsát, annak is a kivonatát az ’56-os emlékparkban tartott sajtótájékoztatón osztották meg a sajtóval a rendezvényszervezők.
Knop Ildikó elmondta, a PulZart eddig is feszegette a határokat, a befogadók és alkotók közti falakat folyamatosan igyekszik lebontani, a közönséget tapasztalati szinten is bevonni a folyamatba, ezért idén sok a műhelymunka is, szám szerint nyolc. A főtéren tegnap óta zajlik a fesztiválépítő workshop György Előd fiatal helyi építész vezetésével, amelyben a résztvevők együtt alkotják meg a rendezvénysorozat kültéri bútorzatát. Az említett műhelymunka mellett még nagyon népszerű a Bordos Artworks által vezetett épületfestő foglalkozás, azaz mapping, valamint a hennafestő. A néhány szabad helyre még befizetni, bekapcsolódni akár a helyszínen is lehet még (a hivatalos jelentkezés határideje már lejárt).
Barta Mónika, a városimázs-iroda vezetője a szabadtéri programokra hívta fel a figyelmet. Ilyen a magyarországi Flock Projekt mozgásszínházi előadása, amelynek színpadát a volt Bodok szálló fala képezi: szöveggel, zenével is kísérik a Mint a madárraj című előadásukat. Szombat este fényekkel, ledekkel zsonglőrködnek cirkuszi zsonglőrök, akik gyerekeknek szóló cirkuszi játszóházat működtetnek az emlékparkban, míg a főtéren óriásbuborékozás és gólyalábazás lesz. Az Arab Origami Központ vezetője, Ossama Mohamed Helmy Farag kétórás origami-workshopot tart, pénteken pedig a színház előterében az origamin keresztül a történetmesélésbe kapcsolódva egy belső utazáson vehetnek részt az interaktív produkció résztvevői.
A szabadtéri színpadon pénteken-szombaton különleges zenei koncertek lesznek, amelyek esténként a Teinben folytatódnak. A videomapping vasárnap este 10-től zajlik a főtéren.
Érdekesnek ígérkezik Paizs Miklós Don Giovanni háromórás ujjbáb-operája. A brit Blind Summit Theatre is felnőtt bábszínházzal érkezett, Mózes alakját vicces-filozofikus nyelvezetben hozza közel a nézőkhöz pénteken és szombaton Az asztal címmel. Pállfy Tibor rendezői munkája rendhagyó előadás, a Kocsmai hurkok hét jelenetben a Szimplában játszódik, a művészet és alkotás tematikáját járja körben. Az erdélyi színészek hét helyszínen játszódó párbeszédeit a közönség fűzheti fel tetszése szerinti sorrendben egy időrendi szálra.
Az irodalmi színpadon is ritka találkozások zajlanak majd: a Kemény írófamília tagjai együtt még nem voltak jelen nálunk, most Szonda Szabolcs faggatja Kemény Istvánt, Szirmai Ágnest és Kemény Zsófit. Titokzatos, rejtőzködő író, igazi kiléte nem ismert, kerüli a nyilvánosságot, de most itt lesz egy közönségtalálkozón Centauri Pennatus magyarországi alkotó is.
A részletes program, minden tudnivaló az előadókról, előadásokról és a (10-től 30 lejig terjedő) jegyárakról, továbbá a műhelymunkákról megtalálható a pulzart.ro honlapon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük