Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Piknik a kastélyban

Kellemesen és hasznosan tölthették szabadidejüket azok a háromszéki vagy más megyékből érkezett családok, akik hétvégén ellátogattak a miklósvári Kálnoky-kastélyba, illetve a zabolai Mikes-kastélyba, ahol – a nemzetközi magánörökség hete rendezvénysorozat keretében – számos érdekes szabadtéri programot szerveztek elsősorban gyermekeknek.

A Kastély Erdélyben Koalíció által összehangolt program zabolai ajánlata kétnaposra kerekedett. Míg a szombat a családoké volt, addig a vasárnap a komolyzene kedvelőinek szólt: a felújított Luxusistállóban Rosanne Philippens holland hegedűművész szórakoztatta a szép számban megjelenteket. A Piknikként meghirdetett szombatra, a gyerekek lekötésére egy előrehozott gyereknappal kedveskedtek a vendéglátók. Ez hasznosnak is bizonyult, hiszen a közel 700 regisztrált személy több mint negyede „utánpótlás-örökségvédő”. Roy-Chowdhury Sándor örömét fejezte ki, hogy így is megnyithatták a folyamatosan megújuló, amúgy céges rendezvényekre és esküvőkre szakosodott birtokot a környék lakossága előtt.
Miklósváron a kastélyban berendezett múzeum látnivalói örültek nagy népszerűségnek. Míg a kicsik mindenekelőtt a pónilovas szekerezés iránt érdeklődtek, és a kastély udvarán található fák közeléből gyűjtöttek össze kincseket, addig a felnőttek számára rövid időközönként kastélylátogatás indult. Az érdeklődők vezető magyarázata mellett csodálhatták meg a termekben berendezett Erdélyi Élet Múzeumának látványosabbnál látványosabb darabjait, olyan régiségeket, melyek egykor az erdélyi kastélyok lakóinak életéhez tartoztak. Végül pihenésképpen sokan helyet kerestek maguknak a tágas udvaron, és az otthonról hozott elemózsia elfogyasztásával zárták a napot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük