Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pezseg a HEKE

Pezseg a HEKE Kultúra

Mióta Kozma Zoltán lett a háromszéki EKE elnöke (vagyis idén januártól), a harmincas korosztályból is többen csatlakoztak a természetjárókhoz. Közben lezajlott a Kisbakancsosok várfalvi nagytábora is. A közbeeső korosztályt, a huszonéveseket is szeretnék bevonzani, de mindenki számára nyitott a HEKE.
Az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) háromszéki osztálya mozgalmas napokat él meg, a brassói szervezet által ezen a héten megrendezett feketehalmi, XXVII. vándortáborban is szerepet vállaltak, hogy a szokásosan több mint ezer résztvevőnek szánt száz túrát zökkenőmentesen tudják lebonyolítani. És amint lezárták ezt a nagyvállalkozást – azaz a vándortábort –, arra összpontosítanak, hogy szeptember 15–16-án megrendezzék a HEKE történetének harmadik teljesítménytúráját. A Barót 60 – Fogolyán Kristóf Teljesítménytúra Szentgyörgyről indul, a Sugáson, majd a Vadason át halad, és a Murgó-tetőt érintve Uzonkafürdőn zárul.
Kozma Zoltán további terveket is említett, többek között egy túlélő-portyának nevezett kisebb, hosszú hétvégés tábort, mely olyan ismeretekkel ruházná fel a résztvevőket, amelyek a természetben való boldogulásukat könnyítik meg. Gajdó Éva kezdeményezésére a hegymászást kedvelő rádióamatőrök is teret nyerhetnek a HEKE-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük