Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Példamutató életet élt”

„Példamutató életet élt” Kultúra

Csütörtökön a kézdivásárhelyi közösségi szolgáltatási komplexumban emléknapot tartottak báró Szentkereszty Stefánia halálának 112. évfordulója alkalmából.
A komplexum udvarán  Farkas Alajos, a kantai Szentháromság római katolikus templom segédlelkésze celebrált szentmisét, majd Bálint Olga, a komplexum vezetője, a Szentkereszty Stephanie Egyesület elnöke méltatta a névadót. „Kötelességünk a báró Szentkereszty Stefánia által létrehozott és ránk bízott intézményt a kor szociális igényeinek megfelelően fenntartani és fejleszteni, emlékét ápolni és tisztelni, mert munkássága kivételesen értékes volt, élete pedig a kései utódok számára példamutató marad” – fogalmazott.
Ezt követően Réti Zita, Gábor Erik és Gábor Kristóf, az otthon gyerekei idéztek báró Szentkereszty Stefánia gondolataiból, majd a jelenlévők elénekelték az egyesület himnuszát, a Bojtorján zenekar Összetartozunk című dalát. A komplexum névadójának szobra előtti közös fotózás után az ergoterápiás műhelyek munkáiból nyílt kiállítást tekinthették meg a jelenlévők, majd a rendezvény szeretetvendégséggel ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük