Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pápaiak ropták Kovásznán

Kedden a kovásznai művelődési ház szabadtéri színpadán 86 gyermek képviselte a pápai Vadvirág Néptáncegyüttest, többek között nyugatit, tiszait és erdélyi táncokat mutattak be (ezek táncdialektusok – szerk.).

Nagy népszerűségnek örvendett a Vadvirág, közel 250 ember tekintette meg az előadását. Érkezésük fő célja az Ezer Székely Leány Napján való részvétel volt, Csíkszeredában, de mivel sokuk még nem járt Erdélyben, élve a testvérvárosi kapcsolattal, Kovásznára is ellátogattak. A csoport vasárnap érkezett, a szórakoztató és a városnéző programok mellett missziós célt is megfogalmaztak, gyermekotthont, idősek otthonát szerettek volna adománnyal segíteni. Idősotthon hiányában a kommandói iskolának vittek csomagot, füzeteket, írószereket és tartós élelmiszert – tudtuk meg Kopacz Levente helyi RMDSZ-tanácsostól.

Nem feledkeztek meg a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központról sem, ők szintén kaptak egy kisebb csomagot. A táncosok nagyon jól összebarátkoztak az otthon lakóival, így kedd este közös táncházat szerveztek a vajnafalvi sportteremben.

Robotkáné Horváth Tünde, a Pápai Református Kollégium Tánc-Lánc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóhelyettese elmondta: a néptáncegyüttes egy egyesület égisze alatt működik. Összesen 110-en érkeztek, 86 táncos, kísérők, szülők és a zenekar.

– Csodálatos hely Erdély, rendszeresen járunk ide, mivel minden évben van delegációs útja a néptáncegyüttesnek. Kovásznával állandó a kapcsolat, szeretnénk jövőben is visszatérni ide – mondta Robotkáné.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük