Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örményország kultúrájával ismerkedtek

Örményország kultúrájával ismerkedtek Kultúra

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület szervezésében január 26-án a kézdivásárhelyieknek lehetőségük adódott Spanyolország két régiója után felfedezni a Nap földjeként emlegetett Örményországot is.

A Vigadó Galéria zsúfolásig telt termében Zhenya Ohanyan, a szervezet EVS-önkéntese interaktív előadással, valamint az ország egyedül­álló kultúrájának bemutatásával igyekezett közelebb hozni szülőföldjét. A videobejátszásokkal tarkított bemutatón a résztvevők betekintést nyertek a hárommilliós ország kultúrájába, hagyományaiba, történelmébe, megismerve a keleti nép mindennapjait és politikai helyzetét. A több mint egyórás interkulturális estet Derzsi Katalin, az egyesület tagja tolmácsolta.
Az esemény záró akkordjaként, a hagyományos örmény nemzeti étel megkóstolása mellett, lehetőség nyílt kipróbálni a „kocsári” táncot is. A táncot követően a jelenlévők kérdéseket tehettek fel Zhenyának, aki a Let`s Move (Mozogjunk) projekt spanyol önkénteseivel együtt február végéig tartózkodik a céhes városban.

Ráduly Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük