Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Önkéntesek Amerikából

Önkéntesek Amerikából Kultúra

Immár kilencedik éve tartják az angol nyelvű bibliatábort a sepsiszentgyörgyi, Károlyi Gáspár Alapítvány székhelyén. A péntekig tartó ingyenes táborba 12 év fölöttiek jelentkezhetnek, különböző játékokban és órákon vehetnek részt. A tábor célja az, hogy az angol nyelvet tanítsák, és Isten igéjét belopják a gyerekek szívébe. Az órákat amerikai önkéntes oktatók tartják, helyi önkéntes fordítók segítségével.

„Öröm időt tölteni másokkal, akikkel megoszthatjuk a szeretetünket Krisztus iránt” – mondta Vicky Shallcross, önkéntes oktató, aki férjével már harmadik éve jött el a táborba.
Ottjártunkkor Simon Szabolcs, református presbiteriánus lelkész, a Károlyi Gáspár Alapítvány igazgatója tartott egy közös éneklést. Ezt áhítat követte, aminek témája az Isten megtérésre való hívása volt, és az, hogy a bűnnel való harcban forduljanak hozzá. Egy csendes imával zártak.
Három különböző csoportban, nyelvtudás szerint elosztva, Illés próféta tanításai alapján tartják az órákat. Az órák után számháború és más szórakoztató játékok zajlanak.
Sepsiszentgyörgyről és a környékbeli településekről érkeztek résztvevők, de Barótról és Székelyudvarhelyről is.
„Nagyon tetszik az, hogy játékosan tanulunk angolul, és a délutáni játékok jó kikapcsolódást nyújtanak” – mondta Szász Nóra Alexa, résztvevő. A református presbiteriánus bibliatábor következő kiadása jövő héten Marosvásárhelyen lesz.
(ás)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük