Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyitott szemmel

Nyitott szemmel Kultúra

Számos barát, tanítvány, kolléga, ismerős és ismeretlen jelenlétében nyílt meg szerdán a Lábas Ház pincéjében Sebestyén Lajos Vonzások című kiállítása az általa gyűjtött, természet alkotta „szobrokból”, azaz különös formájú kövekből, gyökerekből, fadarabokból. Némelyikben öt–hat figura rejtőzik – de talán inkább a nézőben…

Ezt példázta maga Sebestyén Lajos is, amikor egy kődarabnak több, különböző személyek által adott nevét-címét sorolta fel: mindenki mást látott benne. A Plugor Sándor Művészeti Líceum zenetanárának, aki évek óta szenvedéllyel gyűjti a különös formákat, a mostani a harmadik ilyen jellegű kiállítása.

Marton-Lichtfusz Katalin, aki a tárlatot házigazdaként megnyitotta, a tárlat hangulatához találóan idézett két, több mint ezeréves kínai verset, majd Albu Erika és Hajdú Csenge cseremisz népdalokat énekeltek.

Hosszú Zoltán szobrászművész a „szoborkeresés” motivációiról, az emlékezés teremtő és átalakító természetéről elmélkedett, mely Sebestyén Lajost is arra készteti, hogy a természet anyagait individuumként mutassa be, úgy szemléltesse, mint egy fényképalbum képeit, mindegyik mögött egy saját történettel.

A kiállítás április 7-ig látogatható,

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük