Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népviselet újragondolva

Népviselet újragondolva Kultúra

Egyéni divatbemutató keretében, az Őszi Sokadalom programpontjaként mutatta be legújabb kollekcióját Teleki Aranka ruhatervező és -varró. A hagyományos népművészeti elemek ezúttal divatos ruhákról köszönnek vissza.

Kreativitásának újabb oldalát csillogtatta meg a népviselet-készítőként ismert Teleki Aranka. A pénteki, Jazz Bisztró udvarán tartott bemutatójával, elmondása szerint, a fiatal korosztályt szerette volna megszólítani úgy, hogy matyóhímzéssel, kalotaszegi, kalocsai elemekkel díszített modern, divatos ruhadarabokat alkotott. A Csüdör Eszter, Szabó Katalin és Szőcs Ildikó diáklányok által bemutatott kollekció sportosabb és elegáns darabokat is felsorakoztatott.
A kovásznai születésű Teleki Aranka tehetsége és népművészet iránti lelkesedése már kiskorában kezdett kibontakozni. Gazdáné Orosz Ella tanítványaként a varrás- és díszítés technikáját is elsajátíthatta, majd az iskola elvégzése után szakmaként a ruhatervezést választotta. Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozik, a népviseleti darabok mellett népies ruhákat is tervez és varr különböző technikákat használva, folyamatosan megújulva. A pénteken bemutatott ruhák megvásárolhatók Teleki Aranka varrodájában Kézdivásárhelyen, a 8-as Udvartér 2. szám alatt.

Pap Eszter Edina

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük