Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű a sepsiszentgyörgyi mozi

Mint ismeretes, az egykori szentgyörgyi Művész mozi épületét felújították, és mostanra már két kulturális intézmény – színház és mozi – is helyet kapott benne. Az utóbbi működtetőit faggattuk a vetítések fogadtatásáról, illetve egy olvasói jelzést is tolmácsol.

A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex képviseletében Knop Ildikó elmondta, a nyitás utáni hetek kuriózuma után picit visszaesett, ám így is átlagon felüli a látogatottság, kialakult egy törzsközönség. Felmérések szerint naponta átlag kétszázan kíváncsiak a vetítésekre. Az árra vonatkozóan – annak ellenére, hogy virtuális térben többen kifogásolták az elején, és túlzottnak tartották a személyenkénti 22 lejes összeget – a mozi működtetői nem jegyeztek semmiféle panaszt.

Múlt héten először vetítettek magyar feliratos filmet: ennek apropóján Knop kifejtette, az emberek – akik a televízióhoz vannak szokva – jelezték, hogy szeretnének szinkronizált filmeket nézni a moziban is, ám ez jelen pillanatban nem kivitelezhető, hiszen ezen filmek forgalmazási joga Magyarországra korlátozott. A lapunk szerkesztőségéhez eljuttatott panasz kapcsán, miszerint a mozitermek túl közel vannak egymáshoz, és feltehetőleg nincsenek jól hangszigetelve, hiszen filmnézés közben a másik teremben vetített alkotás hangja élvezhetetlenné tette az általa követett filmet) Knop elmondta, a helyszínen is szívesen veszik a panaszokat, hiszen ezekből tanulnak.

– Akármennyire igyekszünk, néha becsúszik egy-két baki a hangerőkülönbségek miatt, illetve a teremzajt sem tudjuk kontrollálni. Ha huzamosabb ideig kapunk negatív jelzéseket, illetve továbbra is fennáll ez a probléma, akkor a programozás mellett műszaki megoldást is keresünk rá – ígérte Knop.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük