Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Németországi turné előtt

Századik alkalommal játszotta Nagyváradon ifjúsági találkozón a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadását. A taizéi lelkiség jegyében szervezett rendezvényen április 21-én került sor az ünnepi, 100. előadásra.

A Fazakas Misi által rendezett produkciót eddig 3 ország 25 településén, főként színháznevelési programokban, osztálytermi produkcióként mutatta be a társulat. A következő évad elején, a román és magyar fiatalok személyes történeteiből született előadásra, egy romániai és egy németországi turné vár.
Az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együtt­élésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében. A 2015. június 5-i bemutató óta 21-en működtek együtt az előadásban, és a 100 előadás alatt fogyókellékként 600 liter üdítő és 325 torta fogyott el.
A nagyváradi ifjúsági találkozó a közösség örömének, a hitvallások, a meggyőződések és kultúrák közötti megértés, az egymás értékeiben való elmélyülés légkörét szeretné megteremteni. Az előadás mellett a társulat önismereti és közösségépítő műhelyfoglalkozást is tartott.
A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen. Az Osonó kifejezés idézi azt a színházi formát, amelyet a társulat képvisel: közeledni, meghallgatni, meglátni a vándorló ember álmait, félelmeit, szenvedélyeit és örömeit, aztán a megfigyelt valóságokat olyan történetbe helyezni, amely, tükörként szolgál a néző számára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük