Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemcsak diabkát nyernek

Már 16. alkalommal szervezi meg a Kovászna Megyei Cukorbeteg Gyermekek és Fiatalok Egyesülete, illetve Dobolyi László elnök a nyári életmódtábort, ezúttal július 30. és augusztus 5. között, amelynek népszerűségét jelzi, hogy az 59 jelentkező között idén is sok a megyén kívüli.

Udvarhelyről, Csíkszeredából, Marosvásárhelyről is érkeznek vasárnap Benedekmezőre, 32 gyermek, egyesek szülőkkel, akiknek délelőttjét majd előadásokkal, tapasztalatcserére alkalmat adó programokkal, délutánjaikat pedig szórakozással töltik ki a szervezők. Visszatérő vendége a tábornak Halmágyi Ildikó doktornő, de pszichológussal (Bodoki Andrea) és szemorvossal (Albert András) is lehet konzultálni. Természetesen állandó szakasszisztensi felügyelet lesz, a vércukorszint ellenőrzésével, de éppen az a jó a táborban, hogy itt másoké a felelősség, a gyermekek lazíthatnak, mert tudják, jó kezekben vannak.

Mindenki tábori pénzt – diabkát – kap az egyes programokban való részvételért, amellyel a hétvégén majd különféle hasznos dolgokra licitálhatnak. Addig is csapatjátékokkal, főzőcskézéssel, rozsnyói dinóparkos kirándulással ütik agyon az időt. A tábor végén, támogatóknak köszönhetően minimális (20%-os) hozzájárulással kapnak az egyesülettől egy bőr alá ültethető, 60 euró értékű szenzort, amely egész nap folyamatosan méri a vércukorszintet. Ez akár telefonos alkalmazással is követhető, és szükség esetén azonnali közbelépést tesz lehetővé, de azt is megmutatja, milyen gyorsan szívódnak fel egyes ételek. Fiataloknak és az őket kísérő felnőtteknek tehát az előző évekhez hasonlóan hasznosnak és élvezetesnek ígérkezik a jövő hét

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük