Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem árulnak zsákbamacskát

Nem árulnak zsákbamacskát Kultúra

A kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceumban ma még zajlik a Mesterségek hete. A részletekről az illetékesektől érdeklődtünk.

A Mesterségek hete célja, hogy az egyes szakok által rendezett mini-kiállítások megtekintése, továbbá az oktatókkal és a líceumi diákokkal való beszélgetések által a városi és a környékbeli általános iskolák nyolcadikosai betekintést nyerjenek az Apor Péter Szakközépiskola életébe. „Az autószerelő, agronómia, állategészségügyi, gasztronómia és pincér szakokat mutatjuk be, a látogatók tetszését többek között az nyerte el, hogy nemcsak megkóstolhatják, hanem a gasztronómia szakos végzősök és oktatóik felügyelete alatt el is készíthetik a saját hígpalacsintájukat”, mondta el lapunknak Bardócz Lívia közélelmezés-szakos tanár.

Dezső Vencel intézményvezető hangsúlyozta, ez az első év, hogy ekképpen népszerűsítik a szaklíceumot. „A három éves képzés során szakmát adunk diákjaink kezébe, amellyel boldogulnak a munkaerőpiacon, vagy akár tanulmányaikat is folytathatják. Örömmel nyugtázom, hogy a helyiek mellett a berecki, lemhényi és torjai tanintézményekből is voltak látogatóink”, summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. március 31., 22:26
    ÉRTÉKELÉS: 8

    A környék nagyjai mégis a minap arról panaszkodtak,hogy nincsenek szakemberek a környéken! Vannak,csak meg kell fizetni,esetleg tovább kell képezni,hanem húznak külföldre!