Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mulandó alkotások

Mulandó alkotások Kultúra

Só, liszt, fa, fűrészpor, valamint belőlük formált képzetek, leheletfinom csipkeminták, teknők, kenyérsütő lapát és létük értelme, az éltünket tápláló mindennapi kenyér. Mindezt Szabó Réka képzőművész tárlatának szerda délutáni megnyitóján láttuk, érzékeltük és gondoltuk a Lábas Házban.

A most sepsiszentgyörgyi nyilvánosság elé lépő alkotó 1986-ban született Szárhegyen, és a csíkszeredai Nagy István Művészeti Líceumban grafika főszakon érettségizett. Nagyváradon, a Partiumi Keresztény Egyetem vizuális kommunikáció és reklámgrafika szakán szerzett mesteri oklevelet szerzett.

Saját bevallása szerint a természet elemeit felhasználva a környezetvédelem jegyében készít konceptuális installációkat. Néha tudatosan reagál egy adott környezetvédelmi problémára és helyspecifikus műveket hoz létre, melyeket a mulandóság jellemez. A kiállítást megszervező és annak otthont adó EMŰK igazgatója, Vécsi Nagy Zoltán köszöntő szavai után Túrós Eszter művészettörténész méltatta az alkotót és a jóvoltából elénk táruló látványt.

Túrós elmondta, a tárlat „installációi nem szorulnak a galéria falai közé, hanem leheletfinom szálakkal, láthatatlan gyökerekkel kapcsolódva, az ablakok résein áthatolva vagy éppen virtuális tereket nyitva válnak jelenvalóvá.” A tárlat június 16-ig tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük