Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

MOZI

Művész Mozi by Cityplex

  • május12–18.Cím: A kör (amerikai dráma, 110 perc) – magyar szinkronnal, román felirattal

AP-12

Program:

Május 12.: 20.45 r

Május 13.: 18.30 M

Május 14.: 18.30 M

Május 16.: 21.30 r

Leírás: Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a cég látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi azzal az ötlettel, hogy SeeChange nevű kameráját használva élje életét a nyilvánosság előtt. De senki sincs igazán biztonságban, amikor bárki követheti mások minden lépését.

Forrás: port.hu

Cím: Csápi – Az óceán hőse (spanyol családi animációs film, 92 perc) – román szinkronnal

AG

Program:

Május 13.: 14:15 R

Május 14.: 12.15 R

Május 16.: 18.15 R

Május 18.: 18.15 R

Leírás: Csápi, a kalandvágyó kis polip, Evó, a tudálékos horgászhal és Alíz, az izgága makréla, a három jóbarát az óceán legmélyén, egy varázslatos világot rejtő árokban él. Sok-sok évvel azután, hogy az óceánok szintje megemelkedett, és az emberiség elhagyta a Földet, a különleges vízi lények továbbra is gondtalanul lubickolnak az oltalmat adó végtelen mélységben. Ám egy nap egy váratlan baleset szétrombolja a védelmet nyújtó otthonukat, és a közösség őrzője, a hatalmas Kraken egy fontos küldetéssel bízza meg a kis polipot.

Csápi barátaival karöltve nekivág az ismeretlen óceánnak, hogy új hazát keressen mindannyiuk számára. Az elszánt herkentyű csapatra tengernyi kaland és móka vár, miközben rémisztő ellenségekre és kedves barátokra is szert tesznek. A kissé vérszomjas murénával, Maurával kiegészülve olyan helyekre is eljutnak, mint a víz borította New York, a híres-nevezetes Titanic roncsok vagy a jeges sarkvidék. De vajon sikerül megmenteniük az óceánt, hogy az újra a világ legbulisabb helye legyen?

Forrás: port.hu

Cím: Marina Abramovic – A távolság, ami összeköt (brazil dokumentumfilm, 86 perc) – román felirattal

N-15

Program:

Május 16.: 20.00 r

Május 18.: 20.00 r

Leírás: Marina Abramovic az ismert művésznő Brazíliában kutatja a különböző gyógyítási módok eredetét és kultúráját, valamint ezek kapcsolatát a performansz művészettel és a spiritualitással.

Forrás: port.hu

Cím: Hyppolit, a lakály (magyar film, 77 perc) – román felirattal

AG

Program:

Május 17.: 18.00 r

Leírás:

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra feltör, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Szerencsére, mert így a Kabos – Csortos kettőssel lett ez a mű a magyar hangosfilm életképességének bizonyítéka és első tanújele, amelyből nemzedékek egész sora tanulhatta meg, hogy vajon mi is az a „magyar filmvígjáték”. Ez volt Kabos Gyula első hangosfilmje, melyet Zágon István hasonló színdarabjából Nóti Károly vitt át filmre, a zenéjét pedig Eisemann Mihály szerezte.

Forrás: port.hu

Cím: Ricsi, a gólya (luxemburgi–belga–német–norvég–amerikai családi animációs film, 85 perc) – magyar szinkron, román szinkron

AG

Program:

Május 13.: 12.00 M, 12.15 R

04.14.: 12.00 M, 12.15 R

04.18.: 18.30 M

Leírás: Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így ő abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban nekivág Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a disco slágereket éneklő nárcisztikus papagájjal a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.

Forrás: port.hu

Cím: A galaxis őrzői 2. (amerikai sci-fi, akciófilm, 137 perc) – román felirat

AP-12

Program:

Május 12.: 18.00

Május 13.: 16.00

Május 14.: 16.00

Május 16.: 18.00

Május 17.: 18.00

Leírás: A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

Forrás: port.hu

Cím: Alien: Covenant  (amerikai horror, sci-fi, thriller, 122 perc) –  román felirat

AP-12

Program:

Május 12.: 20.30 r

Május 13.: 20.45 r

Május 14.: 20.45 r

Május 16.: 20.30 r

Május 17.: 20.45 r

Leírás:

A galaxis egy távoli bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes, egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

Forrás: port.hu

Cím: Arthur király: A kard legendája (amerikai–ausztrál kalandfilm, akció, 126 perc) – román felirat

AP-12

Program:

Május 12.: 18.15 r

Május 13.: 18.00 r, 20.30 r

Május 14.: 18.00 r, 20.30 r

Május 17.: 20.00 r

Május 18.: 21.30 r

Leírás:

London mindig is London volt. A kora középkor Londoniumában is olyan fazonok, gengszterek, balekok, maffiózók és áldozatok rótták szűk és zsúfolt utcáit, mint manapság.

A fiatal Arthur (Charlie Hunnam) sem más: ő és bandája a sötét mellékutcákban dolgozik, és nem ijed meg a saját árnyékától. Az ifjú és ambíciózus bandavezér nem is sejti, hogy királyi vér folyik az ereiben, de amikor egy sziklába döfött kardra talál, megpróbálja magával vinni. És sikerül neki. Az Excalibur ereje alaposabban megváltoztatja az életét, mint eddig az összes környékbeli rendőrfelügyelő. Tagja lesz egy földalatti ellenálló csoportnak, és egy titokzatos bombázó, Guinevere (Astrid Berges-Frisbey) irányítása mellett fokozatosan megérti, milyen varázslat rejtőzik új fegyverében. A kard nélkül semmi esélye, hogy egyesítse népét, és legyőzze a trónbitorló zsarnokot, Vortigernt (Jude Law).

Forrás: port.hu

Cím: A Vatikáni Múzeum (olasz dokumentumfilm, 70 perc) – magyar felirattal, román felirattal

AG

Program:

Május 13.: 14.10 m, 16.15 r

Május 14.: 14.00 m, 16.15 r

Leírás: A Vatikáni Múzeum 3D című exkluzív dokumentumfilm soha nem látott minőségben tárja a nézők elé a Vatikáni Múzeum kétezer éves múltra visszatekintő gyűjteményének legkiemelkedőbb műalkotásait és a Sixtus-kápolna lenyűgöző freskóit, a Múzeum igazgatója, Antonio Paolocci professzor kalauzolásával. Az Ultra HD 4K minőségben forgatott és a 3D technológiát maximálisan kiaknázó filmben többek között olyan remekművekben mélyülhetnek el a nézők, mint Michelangelo, Raffaello, Leonardo da Vinci, Giotto és Caravaggio műalkotásai, a Laokoón-csoport továbbá 19–20. századi művészek, köztük Van Gogh, Chagall és Salvador Dalí festményei. Marco Pianigiani rendező látványos kamerabeállításokkal és ünnepélyes zenei aláfestéssel mutatja be a múzeum és a kápolna legfontosabb műtárgyait, melyek évente 5,5 millió turistát vonzanak a katolikus egyház központjába. A festmények és freskók szemléltetésénél újfajta térábrázolási filmtechnikát alkalmaztak: a nagy felbontású képrészletek a síkból kiemelkedve mélységet is adnak a műalkotásoknak. Ez az új nézőpont a 3D vetítéstechnikával kombinálva lehetővé teszi a nézők számára, hogy még jobban elmélyülhessenek a festmények részleteiben.

Forrás: port.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük