Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minőségi idő a gyerekkel

Minőségi idő a gyerekkel Kultúra

Augusztus 11-től Feldobolyban szervezik meg a hagyománnyá váló, immár harmadik, sátoros, háromszéki apa–fia-tábort a Bedő Imre alapította Férfiak klubjának tagjai.

A csíkszeredai alapító a hagyományos férfierényeket, valamint a férfi–nő szövetségén alapuló családmodellt népszerűsíti. A mozgalom háromszéki szimpatizánsainak legfőbb tevékenysége az apa–fia-tábor megszervezése, amely „alkalmat ad arra, hogy a férfiak is felelősséget vállaljanak a gyermeknevelésben, mivel a hétköznapokban ez sokszor a nőkre hárul, a férfiak pedig csak rábólintanak az anyák döntéseire” – osztotta meg lapunkkal Barta Vilmos, az egyik helyi szervező. – A sok válás miatt is fontos, hogy megelőzésképpen is szorosabb kapcsolatot építsenek ki az apák és fiúgyermekeik, de ha esetleg már megtörtént, akkor fontos, hogy ne essenek ki egészen azok életéből, tudjanak továbbra is bizalmi viszonyban lenni egymással.

A tábor alkalmat nyújt minőségi idő eltöltésére, a résztvevők sátort készítenek mogyoróágból, állatgazdaságot és esztenát látogatnak, szénát takarnak, halásznak, a helyi halastóban fürdenek, és persze ezen kívül szabadon is játszanak, bóklásznak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük